Luonnollisesti ainutlaatuinen Saaristomeri!

Tutustu luontoon kaikilla aisteillasi ja anna luonnon tuoda hyvää mieltä ja terveyttä samalla kun irtaudut arjen stressistä. Kanssamme tutustut asioihin, joista voi tulla sinulle rakas luontoharrastus ja opit taitoja turvalliseen retkeilyyn ja luontoelämyksiin. Meillä on Luontokoulussa yli 20 vuoden kokemus ja palamme halusta

• Lisätä mielenkiintoa luontoa kohtaan ja tarjota positiivisia luontokokemuksia
  • Edistää ympäristön kunnioittamista ja kestävää kehitystä
  • Tehdä saariston kulttuuri tunnetuksi ja tehdä töitä elävän saariston hyväksi

Järjestämme luontoleirikouluja ja luontopäiviä kouluille. Aikuisille on tarjolla ohjelmaa teemalla Hyvinvointia luonnosta. Lisäksi räätälöimme mielellämme luonto-ohjelmia ryhmille ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten, yhteisöjen ja hankkeiden kanssa.

Luontokoulu

Luontokoulussa luokkahuoneemme on luonto ja opimme itse tekemällä ja kokemalla. Samalla syntyy vahva tunneside luontoon. Luontoleirikouluilla on viisi teemaa, jotka sisältävät monipuolisesti erilaisia ohjelmia eli pajoja:

• Flora ja fauna
  • Erätaidot
  • Ympäristötietoisuus
  • Saariston kulttuuri ja tarinat
  • Teemme yhdessä

Luontoleirikoulu voi olla myös ruotsin kielen kielikylpy. Toimimme myös kiertävänä luontokouluna Lounais-Suomen kouluille. Tällöin luontokoulun opettaja vierailee koululla ja pitää luontokoulupäivän koulun läheisyydessä.

Hyvinvointia luonnosta ja hyvinvointia luonnolle!

Järjestämme TYKY-päiviä ja päiväretkiä toivotulla ohjelmalla yrityksille ja erilaisille ryhmille. Ohjelma voi olla yhdistetty hieno saaristokokemus sekä hyvä luontoteko. Se voi sisältää esimerkiksi opastetun linturetken tai lepakkoretken, patikointia, verkkokalastusta, luontoseikkailun taikka jotakin muuta toivomusten mukaan. Katso lisää valikosta vasemmalla!

Yhteistyötä paikallisten yritysten, yhteisöjen ja projektien kanssa

Toimintaamme kuuluu myös yhteistyö arvojamme jakavien organisaatioiden kanssa. Luonais-Suomen jätehuollon toimeksiantona annamme jäteneuvontaa ja opetamme kestävää kehitystä mm. koululaisille. Järjestämme myös tapahtumia yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n sekä Arkipelagia-seuran kanssa.

Opetushallituksen rahoittamassa ympäristökasvatushankkeessa ”Saariston muinaishistoria inspiraatioksi ja voimavaraksi” loimme  saariston muinaishistoriaan  perustuvia opetusohjelmia ja -materiaaleja.

Järjestämme kursseja ja talkooleirejä luonto-, kartoitus- ja tutkimusprojekteille.

Leirikoulu 2020

Nyt voit varata merellisen luontoleirikoulun kevääksi tai syksyksi 2020. Leirikoulun ohjelmalla voi olla erilaiset painotukset kuten luonto ja ympäristötietoisuus, liikunta, luova toiminta, saaristokulttuuri, seikkailu ja erätaidot. Saaristossa tutustut ainutlaatuiseen luonnonympäristöön maailmassa. Voit valita myös kielikylpyleirikoulun ruotsin kielellä. Lue tästä lisää ja ota yhteys niin suunnittelemme yhdessä leirikoulunne!

Uutta aikuisille! Siisti Biitsi TYKY-päivä

Yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa järjestämme Siisti Biitsi talkooretkiä saaristoon. Matkalla kohteeseen saamme kuulla roskaantumisen vaikutuksista ja tehdyistä siivouksista. Retki sopii erinomaisesti yrityksen TYKY-päiväksi. Retkellä saa nauttia Saaristomeren luonnosta samalla kun pääsee harrastamaan kevyttä hyötyliikuntaa ja tekemään palveluksen saaristoluonnolle. Saatte ryhmänne myös Siisti Biitsi -kartalle! Lue lisää.

Kevään 2019 leirikoulut ja luokkaretket

Vielä ehdit varata leirikoulun tai luokkaretken kevääksi. Saariston keväinen luonto on täynnä elämää ja erityisesti muuttolintujen saapuminen on näytelmä, joka kannattaa kokea. Ohjelmassa voi olla veneretkiä, kalastusta, vierailu lammastilalle tutustumaan kevään karitsoihin jne.

Näytä kaikki