Menu

Inkvartering för lägerskolor

Nagu

Kirjais Kursgård, Kirjais

Kirjais Kursgård är en gammal folkskola söder om Nagu Lillandet. På Kursgården och i stockstugan invid finns inkvarteringsutrymme för ca. 40 personer i 2-6 personers rum. En tio personers gårdsbastu med gillesstuga står till besökarnas förfogande. Sänglinne och handduk ingår i inkvarteringen.  Gårdsplanen lämpar sig för spel, bl.a. volleyboll. Kirjais kursgård lämpar sig för grupper som vill ha sin egen avskildhet. Avståndet till stranden är ca 500 m. På stranden finns det roddbåtar. På området finns dessutom tre stycken tio personers stugor, som möjliggör inkvartering även för större grupper.

Värdshuset Martha, Nagu kyrkbacken

Värdshuset Martha är ett hemtrevligt hostell som ligger i Nagu centrum, precis invid kyrkan. Trots det centrala läget, ligger Martha i en väldigt lugn omgivning och lämpar sig väl för lägerskolor. Inkvarteringen sker i två byggnader, som ligger bredvid varandra. Bäddplatser finns det totalt 40 + 5 extrabäddar. Rummen varierar i  storlek från 1 – 6 personer. Sängkläder och handdukar ingår i inkvarteringen. På Marthas gård finns en 150 år gammal stockbyggnad, med en upplevelsrik gammaldags loftbastu. Avståndet till stranden är ca 300 meter. I parkområdet framför Martha kan man spela bl.a. bollspel.

Pensar Syd semesterby, Pensar

Pensar Syd semesterby ligger på sydligaste spetsen av ön Pensar. Semesterbyn kan totalt inkvartera 80 personer i 2-8 personers rum i 4 olika hus. Lägenheterna har el men inte rinnande vatten. Varje hus har välskötta ekologiska utedass. På stranden finns en bastu med duschar. Sänglinne och handduk ingår inte i inkvarteringen. I restaurangen Paviljongen äter grupperna alla sina måltider. På gårdsplanen finns en plan som lämpar sig utmärkt för fotboll och volleyboll. Semesterbyn ligger alldeles vid havet med sand- och klippstränder. Här finns höga berg och skärgårdsskog. Stället är idealiskt för grupper som vill ha sin egen avskildhet och som njuter av en äkta havsmiljö. Till Pensar Syd kommer man med förbindelsebåt från Granvik i Pargas. Från förbindelsebåtsbryggan på Pensar är det en 3 km lång promenad till Pensar Syd. Resväskorna transporteras med paketbil.

Kimitoön

Labbnäs semesterhem

Labbnäs semesterhem är beläget vid Dragsfjärden, ca. 4 km från Dalsbruk mot Kimito. Labbnäs fungerade som en prästgård redan på 1600-talet, så platsen har en lång historia. Som semesterhem har Labbnäs fungerat sedan 1950-talet, då Amos Anderson köpte gården och donerade den till Marthorna på Kimitoön. I huvudbyggnaden kan 35 personer inkvarteras bekvämt och i radhuset intill ryms ytterligare 16 personer. Vid stranden finns bastu, grill och roddbåtar. Den närbelägna naturstigen berättar om den lokala historian och naturen.

Högsåra pensionat

Ön Högsåra är känd som en före detta lotsstation, och som ett ställe där Ryska Tsaren, Alexander III, trivdes i slutet på 1800-talet. Högsåra pensionat är en före detta skägårdsskola och internat, som har långa traditioner som lägerskolsplats. Ön har även en utmärkt sandstrand och i samband med lägerskolan får man njuta av värmen i en strandbastu. På sommaren betar kor och får på ängarna. Till Högsåra kommer man med färja från Svartnäs färjfäste i Kasnäs. Resan över fjärden tar ca. 10 minuter.

Örö

Örö kustfort ligger en kort båtresa sydväst om Kimitoöns sydspets. Ön har en speciell historia, eftersom den har fungerat som militärområde redan från furstendömets tid, ända till 2014. Utöver det har ön även en unik natur, som är exempelvis känd för fjärilförekomsten. Största delen av byggnaderna är kvar efter försvarsmakten, vilket betyder att inkvarteringer sker i renoverade före detta kaserner och måltiderna serveras i en tidigare matsal, som numera är en restaurang. Strandbastun, som är belägen intill gästhamnen, är en av nybyggena.

Mer info om Örö finns här (tillsvidare bara på finska). Lägerskolor inkvarteras främst i vandrarhemmet och gäststugan, och större grupper också i parhusen. Lägerskolans helhetspaketpris är billigare än det som meddelas på hemsidorna.

 

Be om offert!