Menu

Inkvartering för lägerskolor

Nagu

Kirjais Kursgård, Kirjais

Kirjais Kursgård är en f.d. folkskola söder om Nagu Lillandet. I skolans övre våning inkvarterades skärgårdsbarn under skolveckorna förr i tiden då de inte kunde åka hem till natten. Nu används dessa rum för inkvartering av lägerskolor och andra gäster. På Kursgården och i stockstugan invid finns inkvarteringsutrymme för ca. 40 personer i 2-6 personers rum. Därtill finns det på samma område två villor med 10 sovplatser var. En tio personers gårdsbastu med gillesstuga står till besökarnas förfogande. Gårdsplanen lämpar sig för spel, bl.a. volleyboll. Kirjais Kursgård har en mycket mångsidig närnatur med skog, stigar, åker och strand.  Avståndet till stranden är ca 500 m. På stranden finns det roddbåtar. Förutom naturskolans mångsidiga program kan vi i Kirjais ordna utfykter till yttre skärgårdens fiskebyar, till en ”öde ö” (också med övernattning i tält), segling med traditionell segelbåt, paddling och besök till en bondgård.

 

Kimitoön

Labbnäs semesterhem

Labbnäs semesterhem är beläget vid Dragsfjärden, ca. 4 km från Dalsbruk mot Kimito. Labbnäs fungerade som en prästgård redan på 1600-talet, så platsen har en lång historia. Som semesterhem har Labbnäs fungerat sedan 1950-talet, då Amos Anderson köpte gården och donerade den till Marthorna på Kimitoön. I huvudbyggnaden kan 35 personer inkvarteras bekvämt och i radhuset intill ryms ytterligare 16 personer. Vid stranden finns bastu, grill och roddbåtar. Den närbelägna naturstigen berättar om den lokala historian och naturen.

Högsåra pensionat

Ön Högsåra är känd som en före detta lotsstation, och som ett ställe där Ryska Tsaren, Alexander III, trivdes i slutet på 1800-talet. Högsåra pensionat är en före detta skägårdsskola och internat, som har långa traditioner som lägerskolsplats. Ön har även en utmärkt sandstrand och i samband med lägerskolan får man njuta av värmen i en strandbastu. På sommaren betar kor och får på ängarna. Till Högsåra kommer man med färja från Svartnäs färjfäste i Kasnäs. Resan över fjärden tar ca. 10 minuter.

Be om offert!