Menu

Det naturligt unika Skärgårdshavet!

Lär dig lyssna till och förnimma naturen och få hälsofrämjande upplevelser. Koppla av från stressen och ta till dig naturens styrkande närhet för hela livet. Vi introducerar områden där man kan ha naturen som hobby och lär kunskaper för trygga utfärder och äventyr. Vi har över 20 års erfarenhet inom naturskolan och vi brinner för att:

  • Öka intresset för naturen och erbjuda positiva upplevelser
  • Uppmuntra till en ökad respekt för miljön och främja hållbar utveckling
  • Göra skärgårdskulturen känd och arbeta för en levande skärgård

Vi ordnar naturskola i form av naturlägerskolor och för lokala skolor i Åboland som naturdagar. För vuxna har vi olika program som en del av Må bra i naturen. Dessutom skräddarsyr vi gärna program för olika typer av grupper samt samarbetar med lokala företag, organisationer och projekt.

Naturskolan

På naturlägerskolan är naturen vårt klassrum och man lär sig genom att aktivt själv göra och uppleva. Samtidigt uppstår ett känsloband till naturen. För naturlägerskolor har vi fem teman som omfattar ett mångsidigt programutbud dvs. workshops inom:

  • Flora och fauna
  • Vildmarkskunskap
  • Miljömedvetenhet
  • Skärgårdens kultur och berättelser
  • Vi gör tillsammans

Vi fungerar också som ambulerande naturskola för skolorna i Åboland. Naturskolläraren besöker då den lokala skolan och håller naturskoldagen i skolans näromgivning.

Må bra i naturen och låt naturen må bra!

Vi ordnar rekreationsdagar och dagsutfärder med önskat program för företag och olika typer av grupper. Programmet kan vara en kombination av skärgårdsupplevelse och för naturen nyttig verksamhet. Det kan bestå av bl.a. guidade fågelutfärder, vildmarksvandringar, fladdermussökning, nätfiske, olika slags äventyr och mycket annat enligt önskemål. Se mera under fliken till vänster!

Samarbete med lokala företag, organisationer och projekt

Vår verksamhet innefattar även samarbete med olika organisationer som främjar våra värden. Vi har ett avtal med Sydvästra Finlands Avfallsservice  för att lära skolelever om avfallshantering och hållbar verksamhet. Vi ordnar utfärder och talkotillfällen tillsammans med Håll Skärgården Ren rf och Arkipelagia-sällskapet.

Vi har drivit ett projekt gällande Skärgårdens fornhistoria som finansierades av Undervisningsministeriet, där vi skapade program och material till att användas för barn och unga.

Vi ordnar också gärna kurser och talkoläger i skärgården för olika natur-, kartläggnings- och forskningsprojekt.

 

Aktuellt

Nytt för vuxna! Snygg Beach utfärd som rekreationsdag

Tillsammans med Håll Skärgården Ren rf ordnar vi Snygg Beach talkoutfärder till skärgården. Vi får höra om nedskräpningens effekter och om städning som gjorts då vi åker till utfärdsmålet. Detta passar utmärkt som en rekreationsdag för företag, då man får njuta av skärgårdshavets natur samtidigt som man gör naturen en tjänst. Ni får er grupp […]

Lägerskola hösten 2019

Det är dags att boka lägerskola till hösten 2019. Lägerskolans program kan ha olika betoningar som t.ex. natur och miljöfostran, motion, skapande verksamhet och skärgårdskultur, äventyr och upplevelser. Hos oss finns det en enastående chans att bekanta sig med skärgårdens miljö i en unik värld. Varje dag är ett äventyr och en upplevelse. Ta kontakt […]

Klassutflykter och lägerskolor våren 2019

Till våren finns ännu plats på övernattningställena, så det lönar sig att höra sig för om naturlägerskolor. En lägerskola på våren är en fantastisk upplevelse, i synnerhet flyttfåglarnas ankomst i skärgården. Vi förverkligar även kortare lägerskolor och klassresor på ett par dagar. I programmet kan man ha segling, båtutflykter, besök till vikingacenter, besök till en […]

Visa alla inlägg