Menu

Meistä

Saaristomeren kansallispuiston runkosuunnitelmassa 1990 mainittiin tarve luontokoulun perustamisesta saaristoon ja sijainniksi ehdotettiin tuolloin Nötön saarta. Saaristomeren luontokoulu aloitti toimintansa 1994 Nauvossa ja toimintaa oli myös Korppoon, Houtskarin ja Dragsfjärdin kuntien alueella.

Luontokoulun toimisto ja materiaalivarasto sijaitsevat tänäänkin Nauvossa, Suomen Saaristovarauksen yhteydessä. Leirikouluja ja muita aktiviteetteja toteutetaan koko Turunmaan saariston alueella. Majoitusten, aterioiden ja kuljetusten osalta teemme yhteistyötä saariston yrittäjien kanssa ja pyrimme näin toimimaan saariston elinvoimaisuuden hyväksi.

Erilaisten luontoa kohtaavien uhkien lisääntyessä ja saariston elinolojen muuttuessa luontokoulun tehtävä on nyt entistäkin tärkeämpi. Luontokoulussa saat lähikosketuksen luontoon, saat perehtyä siihen itse tutkimalla ja opit uusia luontoharrastuksia. Pohdit kestäviä arvoja ja niihin perustuvia valintoja. Opit saariston elämästä ja kulttuurista.  Opit tekemään hyvää luonnolle ja kuinka luonto tekee sinulle hyvää!