Menu

Leirikoulumajoitus

Nauvossa

Kirjais Kursgård, Kirjaisten kylä

Kirjaisten Kurssikeskus on entinen kansakoulu Nauvon Lillandetin eteläpuolella. Saaristolaislapset majoittuivat ennen koulun yläkerrassa, kun ei ollut mahdollisuutta päästä kotiin yöksi. Kurssikeskuksessa ja sen vieressä olevaan hirsimökkiin majoittuu mukavasti yhteensä n. 40 henkeä 2-6 hengen huoneisiin. Alueella on lisäksi kaksi kymmenen hengen huvilaa, joten tilaa löytyy suurellekin ryhmälle.Kymmenen hengen pihasauna takkahuoneineen on luontokoululaisten käytettävissä. Pihan pelikenttä soveltuu lentopallon pelaamiseen. Metsässä on kolme frisbeegolfmaalia. Alueen luonto metsineen, polkuineen, peltoineen ja rantoineen soveltuu erinomaisesti luontoaktiviteetteihin. Rantaan on matkaa n. 500m. Rannassa on soutuveneitä. Luontokoulun monipuolisten ohjelmien lisäksi voimme järjestää Kirjaisista retkiä ulkosaariston kalastajakyliin, ”autiolle” saarelle (jossa myös telttailumahdollisuus), purjehdusta perinteisellä purjeveneellä, melontaa ja vierailun maatilalla.

Majatalo Martta, Nauvon kirkonkylä

Majatalo Martta on kodikas hostelli Nauvon keskustassa, kirkon vieressä. Keskeisestä sijainnista huolimatta, Martta on hyvin rauhallinen ympäristöltään ja soveltuu erittäin hyvin leirikoulu toimintaan. Majoitustilat sijaitsevat kahdessa vierekkäin olevassa rakennuksessa. Vuodepaikkoja on kaikenkaikkiaan 40 + 5 lisävuodepaikkaa. Huoneet ovat suuruudeltaan 1 hlön huoneista aina 6 hlön perhehuoneeseen. Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat majoitukseen. Martan pihassa on 150 vuotta vanha hirsirakennus, jossa sijaitsee elämyksellinen Vanhanajan parvisauna. Uimarantaan on matkaa n 300 m. Martan edustalla olevalla puistoalueella voi pelata mm. pallopelejä.

Kemiönsaarella

Labbnäs

Labbnäsin lomakoti sijaitsee kirkasvetisen Dragsfjärdin järven rannalla, n. 4 km Taalintehtaalta Kemiöön päin. Labbnäs toimi jo 1600-luvlla pappilana, joten paikalla on pitkä historia. Lomakotina Labbnäs on toiminut vasta 1950-luvulta saakka, Amos Andersonin toimesta. Päärakennukseen majoittuu mukavasti n. 35 henkilöä ja viereiseen rivitaloon 16. Rannassa on sauna, grilli ja soutuveneitä. Läheinen luontopolku kertoo alueen paikallishistoriasta ja luonnosta.

Högsåran täysihoitola

Högsåran saari on tunnettu entisenä luotsiasemana, ja siitä että Venäjän Suuriruhtinas Aleksanteri III viihtyi saaressa 1800-luvun lopussa. Högsåran täyshoitola on entinen saaristokoulu- ja internaatti, jolla on pitkät perinteet leirikoulupaikkana. Täysihoitolassa, joka on hostel-tasoa, majoitutaan 4-6 hengen huoneisiin ja suihkut ja WC:t sijaitsevat käytävällä. Talossa on päärakennus, siipirakennus, 2 ruokasalia ja suuri terassi. Saaressa on myös mainio hiekkaranta ja rantasaunan lämpöön pääsee leirikoulun yhteydessä. Niityillä laiduntaa lehmiä ja lampaita kesäisin. Högsåraan saavutaan Kasnäsin niemeltä Svartnäsin satamasta lossilla. Ylitys kestää n. 10 minuuttia.

Pyydä tarjous!