Menu

Flora ja Fauna

Saaristomeren ainutlaatuinen luonto luo erityisen elinympäristön monelle kasvi- ja eläinlajille. Flora ja Fauna -teeman alla tutkitaan hauskalla ja mielenkiintoa herättävällä tavalla mitä lajeja Suomen saaristo kätkee sen havuisiin ja lehtisiin metsiin ja elämää kuhiseviin rantakaislikkoihin sekä tutustutaan merenpinnan alapuolelta ja pohjasta löytyviin salaisuuksiin.

 

Itämeren luonto on kuitenkin kaikessa kauneudessaan ja monimuotoisuudessaan hyvin herkkä ja monet meille ihmisille arkipäiväset valinnat ja käyttäytymisemme vaikuttavat lintujen, kalojen, kasvien ja ötököiden elämään. Opimme yhdessä mitkä asiat luonnossa ovat saariston lajeille tärkeitä, mikä on niille haitallista, ja miten me voimme itse vaikuttaa Saariston ja Itämeren kuntoon ja elinkelpoisuuteen.

Merenpohjan tutkimus ja akvaario

Huomaamme miten helposti voimme tutkia vesi- ja pohjaeläimiä ja löytää eriskummallisia otuksia, joita emme ole koskaan ennen nähneet. On mielenkiinoista tutkia näitä läheltä ja yrittää niiden lajinmääritystä.

Verkkokalastus ja kalan anatomia

Laskemme kalaverkot ja nostamme ne yhdessä sekä puhdistamme verkot ja käsittelemme eläviä kaloja. Tutustumme kalan anatomiaan. Parhaassa tapauksessa saamme myös valmistaa omat kalamme ruuaksi.

Rannan ötökkäsafari

Jaettuina pienryhmiin tutkimme mitä hyönteisiä ja kasveja löydämme rannasta. Varusteina meillä on haavit, luupit, vesikiikarit ym.

Saariston linnut

Otetaan selvää mitä lintuja voimme löytää saaristossa. Käymme pienellä linturetkellä sekä teemme lintuihin liittyviä tehtäviä luontokouluopettajan kanssa.

Lepakoiden elämä

Tutustumme lepakoiden jännittävään elämään ja pimeän laskeutuessa lähdemme etsimään ja tunnistamaan lepakoita lepakkodetektorin avulla.

Saariston kasvitutkijat

Metsäluontoon tutustumme itse tutkimalla ja kokemalla metsän laajaa lajistoa ja erilaisia luontotyyppejä.

Suojavärit ja ympäristöön sulautuminen

Saamme tutustua luonnon monimuotoisuuteen ja herkistää aistimme mitä tulee suojautumiseen.

 

Pyydä tarjous!