Menu

Erätaidot

Saariston monipuolisesta luonnosta voi nauttia monella eri tapaa. Jotkut viihtyvät mökillä kesäisin, kaikkine mukavuuksineen, toiset taas veneillen eri satamien välillä. Jos kuitenkin haluaa oikein syventyä ja kokea itsensä osana luontoa, on luontoretkeily ehdottomasti paras vaihtoehto. Erästely kuitenkin tuo mukanaan erilaisia haasteita. Kun nopeasti sisätiloihin pääsy on mahdotonta, ja yöpyminenkin tapahtuu teltassa tai taivasalla, on oikeaoppinen pukeutuminen elintärkeää. Tämän lisäksi esimerkiksi nuotion teko, suunnistaminen ja haavojen sitominen ovat taitoja, jotka ovat hyödyksi retkeilyssä.

Erätaidot teeman alla opitaan erästelyyn liittyviä taitoja itse kokeilemalla, luontokouluopettajan ohjeistuksella. Samalla osallistujat saavat myös yleishyödyllistä tietoa luonnonystävällisestä retkeilystä ja jokamiehen oikeuksista. Riippuen kuinka syventävä ohjelma valitaan voi joko saada pintaraapaisun eri erätaitoihin tai sitten seikkailumielisimmille jopa jännittävän telttayöpymisen saaristoluonnon keskellä, autiolla saarella.

Erätaidot

Harjoittelemme erilaisia taitoja toiveiden mukaan. Valmistaudumme kävelyretkelle tarvittavalla tavalla ja lähdemme kokeilemaan taitoja käytännössä; suunnistusta, veitsen käyttöä, tulentekoa (mikäli mahdollista).

Tulen teko ja käsittely

Opimme säännöt ja turvallisuusasiat liittyen tulen tekoon. Jos mahdollista, teemme myös oman leirinuotion.

Ruokaa luonnosta ja retkikeittimen käyttö

Saamme pienryhmissä ruokaohjeet ja keräämme tarvittavat aineet itse sekä valmistamme ruokaa retkikeittimen (trangian) avulla. Maistamme kaikkien ryhmien ruokia.

Navigointia ja turvallisuutta merellä

Opimme tuntemaan merimerkkejä ja harjoittelemme solmuja sekä pelastusrenkaan heittoa. 

Verkkokalastusta

Illalla puolet ryhmästä laskee verkot soutaen. Seuraavana aamuna ryhmän toinen puoli nostaa verkot. Yhdessä otetaan selvää mitä kaloja olemme saaneet. Parhaassa tapauksessa saamme valmistaa oman kalaruokamme!

Melonta

Tutustumme melonnan alkeisiin melontaoppaan johdolla rannalla ja sen jälkeen melomme sopivan kierroksen vesillä. Lisämaksullinen ohjelma. 

Kiipeily

Kiipeilyohjaaja opastaa kiipeilyyn ja saamme itse kokeilla. Lisämaksullinen ohjelma. 

Metsäretki ja yöpyminen TENTSILE teltoissa

Saatavilla ainoastaan Kemiönsaaressa. Saame kokea yön teltassa, joka on ilmassa sidottuna puiden väliin. Lisämaksullinen ohjelma. 

Telttaretki autiolle saarelle

Vietämme yön sissiteltassa autiosaaressa missä harjoittelemme myös erätaitoja ja pidämme leirinuotiota, jos mahdollista. Telttailemme Gråsön saaressa, joka kuuluu Stenskärin saariryhmään Gullkronan ulapalla.
Matka autiolle saarelle eivät sisälly leirikoulun perushintaan. 

 

 

Pyydä tarjous!