Saaristomeren luontokoulu

004
021
005
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi
Jaa

AJANKOHTAISTA
PÄIVITETTY 2017-10-24

Saaristomeren Luontokoulu [PDF]

Saariston muinaishistoria tutuksi

Tunnetko saariston muinaishistoriaa? Saaristossa on asuttu tuhansia vuosia ja alueelta löytyy runsaasti muinaishautoja ja muinaisia asuinpaikkoja. Saaristomeren luontokoulussa on nyt tarjolla opetuspaketti "Saariston muinaishistoria inspiraation lähteenä", jossa viisi erilaista työpajaa, mm. aikamatka kivikaudelle ja tulevaisuuden arkeologit. Muinaishistoriatyöpaja voi olla osa leirikoulusi ohjelmaa tai päiväretkeä. Voit myös tilata muinaishistoriatyöpajan kouluusi.

Leirikouluun syksyllä 2018

Vielä on vapaita viikkoja myös syyslukukauden alussa. Leirikoulun ohjelmassa voi olla erilaisia painotuksia kuten liikunta, luonnon tuntemus ja ympäristökasvatus, saaristokulttuuri ja luovuus sekä seikkailu ja elämys. Mahdollisuus myös tehokkaaseen kielikylpyyn ruotsinkielisessä ympäristössä.  Ota yhteyttä niin suunnittelemme yhdessä leirikoulunne!

Tunnelmia leirikoulusta

Tutustu leirikoulutunnelmiin saaristossa tämän videon kautta: https://www.youtube.com/watch?v=JDSC3YSZ2tU&feature=youtu.be

Örön linnakesaari ja Seilin merentutkimusasema

Örön linnakesaari Kemiönsaarella on liitetty Saaristomeren kansallispuistoon ja on Saaristomeren luontokoulun toimintaympäristöä. Saarella on ainutlaatuinen luonto, harvinaisia kasveja ja jopa 1600 eri perhoslajia. Luokkaretki tai leirikoulu Öröllä on erityinen seikkailu. Seilin saari taas on lähellä Nauvoa. Saari tunnetaan vanhasta historiastaan spitaalisten karkotuspaikkana ja mielisairaalasaarena. Mutta se on menneisyyttä ja 1900 luvun alusta siellä on toiminut Turun yliopiston saaristomeren tutkimusasema. Järjestämme leirikouluja ja retkiä tutkimusaseman ympäristöön.

Luokkaretket ja leirikoulut keväällä 2018

Tilaa kevään luontoleirikoulu tai luokkaretki ajoissa. Kevään leirikoulussa mahtava elämys on erityisesti lintujen kevätmuutto saaristossa. Toteutamme myös lyhyitä parin päivän leirikouluja tai luokkaretkiä. Ohjelmassa voi olla purjehdusta, veneretkiä, vierailu viikinkikylään, maatilavierailu, ratsastusta, pyöräretki, melontaa, kiipeilyä tai vierailu Turun linnaan. Tai näiden ohjelmien erilaisia yhdistelmiä. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Saaristomeren luontokoulu Facebookissa

Fb-sivuiltamme löytyy uutisia, filmejä yms. Klikkaa tästä!

Tyky- ja virkistyspäivä saaristossa

Koe puhtaan luonnon voimauttava vaikutus ja järjestä virkistyspäivä ulkona saaristossa. Ohjelmassa voi olla retki Saaristomeren luontokohteisiin purjehtien, pyöräillen, moottoriveneellä tai meloen. Tai patikoiden pitkin luontopolkuja. Ruokailut luonnon helmassa tai saariston kodikkaissa ruokapaikoissa. Päivän aiheena voi olla myös opastettu kalastusretki tai luonnon tarjoamat villivihannekset ja yrtit. Erätaitokoulutuksen avulla voimme perehdyttää luonnossa selviytymisen tärkeisiin taitoihin. Retken aikana voimme oppia tunnistamaan lintuja ja kasveja tai tutustua lepakoiden elämään. Liikunnallinen päivä voi huipentua saunailtaan ja pulahdukseen raikkaassa merivedessä.  Lue lisää...

Päiväretket

Tule opastetulle päiväretkelle Saariston kiehtovaan luontoon ja Saaristomeren kansallispuistoon! Pyydä meiltä ohjelma ja tarjous ryhmällesi. Myös retkiä sinulle, joka matkustat yksin tai perheesi kanssa.. Lue lisää...

Luonnollisesti ainutlaatuinen Saaristomeri!

Saaristomeren luontokoululla tarjoamme kouluryhmille monipuolista ohjelmaa luonnossa. Koemme ja opimme kuin leikiten liikuessamme ja touhuesamme luonnossa.

Tutustukaa toiminnalliseen ja monipuoliseen ohjelmatarjontaamme, johon sisältyy sekä luonto tutkimusta, liikuntaa ja kädentaitoja.

Laaditte helposti itse oma leirikouluohjelmakokonaisuutenne yksittäisistä ohjelmistamme. Voitte myöskin valita meidän jo valmiiksi laaditun teemaviikon.

Järjestämme leirikouluja jo 15 vuoden ja n. 500 ryhmän kokemuksella. Vahvuutemme on muun ohessa kaksikielisyys ja kokemus kielikylpyluokista.

Olemme kehittäneet turvallisuusasiakirjan koskemaan koko toimintaamme. Olemme myöskin laatineet valtakunnallisen opetusohjelmaan perustuvan oman opetusohjelman.

Toimimme lisäksi kiertävänä luontokouluna lähialueiden kouluille, jolloin luontokoulupäivä vietetään oman koulun lähiympäristössä luontokoulun opettajan johdolla.

Toimintaamme kuuluu myöskin opastetut luontoretket, erilaiset kurssit ja talkooleirit aikuisille.

018019005021008002003
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi