Saaristomeren luontokoulu

009
004
018
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi
Jaa

Majoituskohteet

Nauvossa

Kirjais Kursgård, Kirjaisten kylä

Ajo-ohje (Avautuu omassa ikkunassa)

Kirjaisten Kurssikeskus on entinen kansakoulu Nauvon Lillandetin eteläpuolella. Kurssikeskuksessa ja sen vieressä olevaan hirsimökkiin majoittuu mukavasti yhteensä n. 40 henkeä 2-6 hengen huoneisiin. Kymmenen hengen pihasauna takkahuoneineen on luontokoululaisten käytettävissä. Majoitukseen kuuluu liinavaatteet. Pihan pelikenttä soveltuu lentopallonpeluun. Paikka soveltuu erityisen hyvin ryhmille jotka haluavat olla rauhassa omissa oloissaan. Rantaan on matkaa n. 500m. Rannassa on soutuveneitä. Alueella on lisäksi 3 kymmenen hengen huvilaa, joihin majoittumalla löytyy tilaa suurellekin ryhmälle.

Majatalo Martta, Nauvon kirkonkylä

Majatalo Martta on kodikas hostelli Nauvon keskustassa, kirkon vieressä. Keskeisestä sijainnista huolimatta, Martta on hyvin rauhallinen ympäristöltään ja soveltuu erittäin hyvin leirikoulu toimintaan. Majoitustilat sijaitsevat kahdessa vierekkäin olevassa rakennuksessa. Vuodepaikkoja on kaikenkaikkiaan 40 + 5 lisävuodepaikkaa. Huoneet ovat suuruudeltaan 1 hlön huoneista aina 6 hlön perhehuoneeseen. Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat majoitukseen. Martan pihassa on 150 vuotta vanha hirsirakennus, jossa sijaitsee elämyksellinen Vanhanajan parvisauna. Uimarantaan on matkaa n 300 m. Martan edustalla olevalla puistoalueella voi pelata mm. pallopelejä.

Pensar Syd Lomakylä

Ajo-ohje (Avautuu omassa ikkunassa)

Pensar Syd sijaitsee Pensarin saaren eteläkärjen rannassa. Lomakylään voidaan majoittaa yhteensä 80 henkeä neljässä eri talossa oleviin 2-8 hengen huoneistoihin. Sauna ja suihku erillisessä rakennuksessa. Kaikissa huoneistoissa on ekologinen kuivakäymälä lähellä. Rannassa on rantasauna jossa myöskin suihkuja. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Paviljongen nimisessä ravintolassa ruokaillaan. Piha-alueella hyvä nurmikkoinen pelikenttä. Lomakylä sijaitsee aivan meren tuntumassa, hiekka-, ruovikko ja kalliorantoineen. Paikka sopii erinomaisesti ryhmille jotka haluavat omaa rauhaa ja haluavat nauttia merellisestä ympäristöstä. Pensar Sydiin tullaan yhteysaluksella Paraisilta. Pensarin saaren yhteysaluslaiturista on n 3 km kävelymatka lomakylään (matkatavarat viedään pakettiautolla perille).

Kemiönsaarella

Labbnäs

Labbnäsin lomakoti sijaitsee kirkasvetisen Dragsfjärdin järven rannalla, n. 4 km Taalintehtaalta Kemiöön päin. Labbnäs toimi jo 1600-luvlla pappilana, joten paikalla on pitkä historia. Lomakotina Labbnäs on toiminut vasta 1950-luvulta saakka, Amos Andresonin toimesta. Päärakennukseen majoittuu mukavasti n. 35 henkilöä ja viereiseen rivitaloon 16. Rannassa on sauna, grilli ja soutuveneitä. Läheinen luontopolku kertoo alueen paikallishistoriasta ja luonnosta.

Högsåran täysihoitola

Högsåran saari on tunnettu entisenä luotsiasemana, ja siitä että Venäjän Suuriruhtinas Aleksanteri III viihtyi saaressa 1800-luvun lopussa. Högsåran täyshoitola on entinen saaristokoulu- ja internaatti, jolla on pitkät perinteet leirikoulupaikkana. Täysihoitolassa, joka on hostel-tasoa, majoitutaan 4-6 hengen huoneisiin ja suihkut ja wc:t sijaitsevat käytävällä. Talossa on päärakennus, siipirakennus, 2 ruokasalia ja suuri terassi. Saaressa on myös mainio hiekkaranta ja rantasaunan lämpöön pääsee leirikoulun yhteydessä. Niityillä laiduntaa lehmiä ja lampaita kesäisin. Högsåraan saavutaan Kasnäsin niemeltä Svartnäsin satamasta lossilla. Ylitys kestää n. 10 minuuttia.

Örön linnakesaari

Örö sijaitsee Kemiönsaaren eteläkärjestä lounaaseen, lyhyen laivamatkan päässä. Saarella on erikoinen historia, sillä se on toiminut sotilasalueena jo tsaariajoista lähtien, aina vuoteen 2014 asti. Tämän lisäksi saarella on ainutlaatuinen luonto, joka on esimerkiksi perhosesiintymistään tunnettu. Suurin osa saaren rakennuksista on puolustusvoimien jäljiltä joten yöpyminen tapahtuu entisissä armeijan kasarmeissa ja ruokailu entisessä ruokasalissa, joka on nykyään ravintola. Kaikki tilat on kunnostettu matkailukäyttöön. Uudessa rantasaunassa kylvetään kahdessa osastossa. Lisätietoja Öröstä löytyy tästä linkistä. Leirikoulut majoitetaan pääsääntöisesti Retkielymajaan ja Vierasmajaan. Suuret ryhmät tämän lisäksi Paritaloihin. Leirikoulujen täysihoitopaketti on hinnaltaan edullisempi kuin kotisivuilla ilmoitettu hinta.

Turun Satavan saarella

Heinänokka

Heinänokan leirikeskus sijaitsee lyhyehkön ajomatkan päässä Turusta, Satavan saaressa, jonne on kiinteä tieyhteys ilman losseja. Hyvien yhteyksien lisäksi Heinänokkaan mahtuu suuretkin ryhmät ja leirikeskuksesta löytyy m.m. kauniita luontopolkuja ja nuotiopaikkoja, rantasauna ja sisä-wc:t ja suihkut majoitusrakennuksissa.  Tästä linkistä löytyy lisätietoja Heinänokan tiloista.

Inkvarteringen sker i gamla kasernbyggnader

009019021006007003001
Saaristomeren luontokoulu
Sähkömäki 1, 21660 Nauvo
Puhelin: +358-(0)2-410 6600
Faksi: +358-(0)2-410 6601
S-Posti: info at luontokoulu piste fi
www.luontokoulu.fi